Our location and history

Official wedding location
Mariënhof Amersfoort is een stadsklooster in de stad Amersfoort en met haar sprookjesachtige kloostertuinen, romantische binnenplaats en 10 meter hoge trouwzaal een trouwlocatie met karakter. Mariënhof beschikt over vele ruimtes met elk een eigen sfeer en biedt jullie eindeloze mogelijkheden. Met andere woorden, zij is de perfecte locatie waar jullie alle bijzondere momenten op één plek kunnen vieren. Bekijk hier verschillende foto's onze ruimtes. 

Oud en nieuw komen bij ons op bijzondere wijze samen. Direct bij binnenkomst ervaren jullie de sfeer van vroeger en ontdekken jullie de knipogen naar het heden door onze hedendaagse kunstcollectie, moderne techniek en sfeervolle ledverlichting in de Kloostergangen.

Onze locatie is een officiële trouwlocatie met kerkkapel. Jullie kunnen hier zowel burgerlijk als kerkelijk trouwen! Dit is uniek voor trouwlocaties in de gemeente Amersfoort.

History
De Mariënhof is maar liefst 500 jaar oud en heeft al vele doelen gediend. Het pand heeft vanaf 1479 dienst gedaan als nonnenklooster en als huisvesting aan Augustijner monniken.
Het grootste gedeelte van haar geschiedenis fungeerde de Mariënhof als burgerweeshuis (van 1611 tot 1932). In die periode werd er een lint- en bombazijn weverij ondergebracht, zodat de weeskinderen een ambacht leerden. Tussen de burgerweeshuis periode en haar huidige functie is de Mariënhof ook nog een jeugdherberg en Michelin sterren restaurant geweest. 

bruiloft-trouwen-huwelijk-trouwlocatie-trouwlocaties-amersfoort-weddingplanner-wedding-utrecht

Our service and weddingplanner

Met onze passie voor gastvrijheid en service kunnen jullie en jullie gasten een hoog niveau van ons verwachten. Continue zijn wij op zoek naar nieuwe mogelijkheden om onze gasten te kunnen verrassen en op een andere wijze te kunnen verzorgen.

Onderscheidende service
Ons team bestaat uit jonge, gedreven en enthousiaste mensen die met hun ervaring precies weten waar een goede trouwlocatie aan moet voldoen. Zo zit bijzondere service op hoog niveau in onze genen. Onze chefkok werkt met verse producten en bediening wordt bij ons op exclusieve wijze uitgevoerd; onze gerechten presenteren wij altijd op bijzondere wijze.
Met onze ervaring denken wij graag met jullie mee over de invulling van jullie dag en kunnen wij binnen elk budget iets bijzonders bieden om jullie bruiloft onvergetelijk te maken

Met ons team en partners ontzorgen wij volledig en kunnen wij alles voor jullie regelen. Het gehele traject werken jullie met weddingplanner Astrid de Boer. 

Bijzondere gastvrijheid
Wat ons kenmerkt is onze manier van service verlenen. Onze exclusieve wijze van bediening en presentatie dragen bij aan de ultieme beleving die wij jullie bruiloft bieden. Onze bediening werkt in een net uniform en serveert gerechten vanaf bijzondere plateaus of middels ludieke materialen.
Onze wijnen serveren wij vanuit speciale 'winebelts'.

Wij bieden jullie en jullie gasten warme gastvrijheid. Onze gasten het naar hun zin maken, te verrassen, verzorgen en verbinden is onze drijfveer.

bruiloft-trouwen-huwelijk-trouwlocatie-trouwlocaties-amersfoort-weddingplanner-wedding-utrecht

oppertunities

Ceremony

Perfecte ruimtes voor de ceremonie zijn onze prachtige Singelzaal (kerkkapel), de authentieke Kloosterkamers of de zonnige Binnentuin. De Mariënhof is een officiële trouwlocatie van de gemeente Amersfoort. Jullie hoeven alleen nog maar de trouwambtenaar bij hen vast te leggen.

Singelzaal
De Singelzaal is onze grootste ruimte en hier kunnen jullie een ceremonie met maar liefst 180 gasten houden. In deze kerkkapel kan zowel kerkelijk als burgerlijk getrouwd worden. De Singelzaal is werkelijk een plaatje en is ruim 10 meter hoog, met gebrandschilderde ramen en een schitterend balkon waar het kapelorgel nog staat.

Kloosterkamers
De kloosterkamers zijn de meest authentieke ruimtes van de Mariënhof. Hier proeven jullie echt de sfeer en ambiance van vroeger met nog een oorspronkelijk plafond en prachtige schouw. Een knusse en intieme setting voor jullie ceremonie en geschikt voor maximaal 50 gasten.

Binnentuin
Onze tuin binnen de muren van de kloostergangen is met haar vijver en oase van rust één van de allermooiste binnentuinen die Amersfoort (en misschien wel Nederland) rijk is. De binnentuin biedt in de lente- en zomermaanden een prachtig decor voor jullie ceremonie. Houdt de ceremonie in de buitenlucht in een intieme kringopstelling om de vijver. Een omgeving die Toscaans aanvoelt. Een ceremonie in de binnentuin is geschikt voor ongeveer 70 gasten.

 

Cake & cheers 

Na de ceremonie is het tijd om te proosten met elkaar! Wij kunnen jullie en jullie gasten een feestelijk glas cava, champagne en of alcoholvrij alternatief serveren.  

Wij werken samen met twee top partners voor bruidstaarten. BUUF in de Serre, gevestigd in de Mariënhof, maakt de mooiste Naked Cakes en Sweet Tables, ambachtelijk en puur! Joey Mercuur is een top patissier met een bak aan ervaring. Grootte, uitstraling en smaak... er is zoveel mogelijk! Uiteraard kunnen jullie ook de bruidstaart zelf verzorgen. 

BORREL

Verrassen vinden wij belangrijk en gastvrijheid is onze passie. Daarom zoeken wij constant naar nieuwe manieren om jullie bruiloft een extra 'touch' te kunnen geven. Zo ook tijdens jullie borrel! Naast een standaard borrelarrangement kunnen jullie ook extra items toevoegen.
Hieronder staat slechts een gedeelte van de extra mogelijkheden die wij jullie kunnen bieden tijdens de borrel. 

DINnER

Wij kunnen van alles voor jullie verzorgen; van luxe viergangendiner tot  heerlijk walking diner en van een uitgebreid buffet tot aan een heerlijke barbecue. 

GANGEN MENU:
2, 3, 4 of nog veel meer! 'Italiaanse' lange tafels of gezellig ronde tafels...  In overleg met onze chef-kok stellen wij samen met jullie een gangen menu op. Een leuke suggestie is een 'sharing dinner', waarbij verschillende prachtige gerechtjes op tafel worden gepresenteerd. 

WALKING DINNER: 
Verrukkelijke gerechtjes op een originele manier gepresenteerd in een informele setting. Zo beschrijven wij ons walking dinner. Onze chef-kok laat zich graag zien om een aantal gerechten live te bereiden en te presenteren! 

BUFFET: 
Een uitgebreid buffet met koude en warme gerechten. Er is altijd voor ieder wat wils bij bijvoorbeeld ons Kloosterbuffet of Italiaans buffet. Een verrassende manier van het presenteren van onze culinaire gerechten mag hierbij zeker niet ontbreken! 

BARBECUE: 
De binnentuin, het zonnetje en onze green eggs. De beste combinatie voor een geslaagde BBQ! Onze chef-kok bereidt de lekkerste gerechten en jullie hoeven alleen maar te genieten! 

party

Een speciale dag als een bruiloft verdient natuurlijk een feestelijke afsluiting! Wij hebben alle ingrediënten in huis voor een spetterend feest. Wat dachten jullie van een groot feest in onze Rôtisserie met de lange bar, stijlvolle muurbank en een prachtige houten vloer die zich perfect leent als dansvloer. Willen jullie het feest openen met een openingsdans? Wij hebben een speciale ingang waarmee jullie een verrassende entree maken! 

 
bruiloft-trouwen-huwelijk-trouwlocatie-trouwlocaties-amersfoort-weddingplanner-wedding-utrecht

Munt-26.jpg
bruiloft-trouwen-huwelijk-trouwlocatie-trouwlocaties-amersfoort-weddingplanner-wedding-utrecht

bruiloft-trouwen-huwelijk-trouwlocatie-trouwlocaties-amersfoort-weddingplanner-wedding-utrecht
bruiloft-trouwen-huwelijk-trouwlocatie-trouwlocaties-amersfoort-weddingplanner-wedding-utrecht
bruiloft-trouwen-huwelijk-trouwlocatie-trouwlocaties-amersfoort-weddingplanner-wedding-utrecht
bruiloft-trouwen-huwelijk-trouwlocatie-trouwlocaties-amersfoort-weddingplanner-wedding-utrecht

bruiloft-trouwen-huwelijk-trouwlocatie-trouwlocaties-amersfoort-weddingplanner-wedding-utrecht
bruiloft-trouwen-huwelijk-trouwlocatie-trouwlocaties-amersfoort-weddingplanner-wedding-utrecht

bruiloft-trouwen-huwelijk-trouwlocatie-trouwlocaties-amersfoort-weddingplanner-wedding-utrecht

Winterwedding

De winter is een prachtig en sfeervol seizoen. Knapperende vuurkorven, marshmallows, glühwein, knusse plekjes, warme dekens en kaarsjes… een winterbruiloft in de Mariënhof staat garant voor een intieme en onvergetelijke huwelijksdag!

Ons warme stadsklooster wordt omgetoverd in winterse sferen en jullie bruiloft kan geheel worden aangepast op het winterse thema. Bij aankomst zullen de kloostergangen zijn uitgelicht op een kleur naar jullie wens. Gedurende het ontvangst kunnen wij jullie gasten bij de koffie en thee bijvoorbeeld een amandelkransje serveren. Na de ceremonie kunnen jullie toosten met een glas bubbels of Glühwein. Natuurlijk kan ook de bruidstaart op het thema worden aangepast. Denk hierbij aan een traditionele stapeltaart met winterse accenten of een naked cake...
Ons klooster biedt met haar ruimtes en goed verstopte plekjes een prachtig decor voor jullie fotoreportage. Deze maanden is het prachtig om foto's te  maken in de Kloostergang met sfeervolle verlichting of buiten, onder de schemering, in onze romantische binnentuin.
En wanneer de schemering valt verlichten wij het pand binnen en buiten uit met kaarslicht en fakkels.

Een groot voordeel van het trouwen in de winter is minder stress over het weer, omdat alles binnen plaatsvindt!

outside wedding

Onze tuinen bieden een prachtig decor voor een buitenbruiloft. Wij hebben twee verschillende tuinen met diverse karakters. 

KLOOSTERTUINEN
De kloostertuin is te typeren als een rustgevende stadstuin. Het is een prachtig entree met uitzicht op de voorkant van ons indrukwekkende klooster. Kom bijvoorbeeld aan met jullie trouwauto voor het witte hek en loop samen door de poort waar al jullie familie en vrienden jullie opwachten en feestelijk onthalen. Vier jullie huwelijksceremonie in een 'groene' omgeving midden in het stadscentrum. Het terrasgedeelte en het uitgestreken grasveld met hangschommel en fatboys bieden veel mogelijkheden voor recepties en borrels. 
In elk seizoen laat de kloostertuin zich van haar mooiste kant zien, bloesem aan de bomen, douw op het grasveld of kleurrijke bladeren die het pad versieren.

BINNENTUIN
Volledig omringt door het klooster en de kerkkapel ligt de bijzondere Binnentuin. De Binnentuin is een oase van rust, ondanks dat de Mariënhof midden in het centrum ligt, hebben jullie hier een intieme plek om samen met jullie vrienden en familie te genieten. De vijver in het midden en de zes platanen bieden een prachtig decor voor een huwelijksceremonie. Vervolgens gezellig BBQ'en of met een uitgeserveerd diner aan lange tafels een Italiaans gevoel creëren. De Binnentuin zal gegarandeerd jullie hart veroveren! 

bruiloft-trouwen-huwelijk-trouwlocatie-trouwlocaties-amersfoort-weddingplanner-wedding-utrecht