De ceremonie

De Mariënhof is een officiële trouwlocatie van de gemeente Amersfoort. Er kan zowel burgerlijk als kerkelijk getrouwd worden. Uniek in de omgeving! Perfecte ruimtes voor de ceremonie zijn onze Singelzaal (kerkkapel), de Kloosterkamer 2 of de tuinen.

Singelzaal
De Singelzaal is onze grootste ruimte en hier kunnen jullie een ceremonie met maar liefst 180 gasten houden. In deze kerkkapel kan zowel kerkelijk als burgerlijk getrouwd worden. De Singelzaal is werkelijk een plaatje en is ruim 10 meter hoog, met gebrandschilderde ramen en een schitterend balkon waar het kapelorgel nog staat.

Kloosterkamer 2
De Kloosterkamer 2 is de meest authentieke ruimte van de Mariënhof. Hier proeven jullie echt de sfeer en ambiance van vroeger met nog een oorspronkelijk plafond en prachtige schouw. Een knusse en intieme setting voor jullie ceremonie en geschikt voor maximaal 50 gasten.

Binnentuin
Onze tuin binnen de muren van de kloostergangen is met haar vijver en oase van rust één van de allermooiste binnentuinen die Amersfoort rijk is. De binnentuin biedt in de lente- en zomermaanden een prachtig decor voor jullie ceremonie. Houdt de ceremonie in de buitenlucht, een omgeving die Toscaans aanvoelt. Een ceremonie in de binnentuin is geschikt voor 25 tot 120 gasten. Lees hier meer over buiten trouwen.


Taart & toost 

Na de ceremonie is het tijd om te proosten met elkaar! Wij kunnen jullie en jullie gasten een feestelijk glas cava, champagne en of alcoholvrij alternatief serveren.  

Wij werken samen met twee top partners voor bruidstaarten. BUUF in de Serre, gevestigd in de Mariënhof, maakt de mooiste Naked Cakes en Sweet Tables, ambachtelijk en puur! Joey Mercuur is een top patissier uit Amersfoort met een bak aan ervaring. Grootte, uitstraling en smaak... er is zoveel mogelijk! Uiteraard kunnen jullie ook de bruidstaart zelf verzorgen. 


Borrel

Verrassen vinden wij belangrijk en gastvrijheid is onze passie. Daarom zoeken wij constant naar nieuwe manieren om jullie bruiloft een extra 'touch' te kunnen geven. Zo ook tijdens jullie borrel!
Hieronder staat slechts een gedeelte van de extra mogelijkheden die wij jullie kunnen bieden tijdens de borrel. Natuurlijk zijn onderstaande items ook in te passen in andere onderdelen van jullie bruiloft! 

tapaskar

Onze tapaskar is altijd een hit tijdens de borrel! Onze bediening serveert jullie gasten vanaf de kar luxe mediterrane kazen, chutneys en smaakvolle charcuterie.

amuselolly's

Onze amuselolly's zijn een vrolijke eye-catcher tijdens de borrel en/of feestavond. De amuselolly’s worden gepresenteerd op een speciaal plateau.

grand feu

In de Rôtisserie is onze Grand Feu een bijzondere toevoeging. Met deze verticale grill kunnen jullie gasten live zien hoe onze chef-kok de gerechten voor jullie bereiden!

winebelts

Jullie gasten voorzien wij graag van een drankje middels onze winebelts. Onze bediening loopt langs met speciale leren riemen om jullie gasten bij te schenken.

Odizafotografie Kyra en Thomas   320.jpg

Diner

Wij nemen jullie graag mee in de verschillende diner mogelijkheden!

GANGEN MENU
2, 3, 4 of nog veel meer! 'Italiaanse' lange tafels of gezellig ronde tafels...  In overleg met onze chef-kok stellen wij samen met jullie een gangen menu op. Een leuke suggestie is een 'sharing dinner', waarbij verschillende prachtige gerechten op tafel worden gepresenteerd. 

WALKING DINNER
Verrukkelijke gerechtjes op een originele manier gepresenteerd in een informele setting. Zo beschrijven wij ons walking dinner. Onze chef-kok laat zich graag zien om een aantal gerechten live te bereiden en te presenteren! 

BUFFET
Een uitgebreid buffet met koude en warme gerechten. Er is altijd voor ieder wat wils bij bijvoorbeeld ons Kloosterbuffet of Italiaans buffet. Een verrassende manier van het presenteren van onze culinaire gerechten mag hierbij zeker niet ontbreken! 

BARBECUE
De binnentuin, het zonnetje en onze green eggs. De beste combinatie voor een geslaagde BBQ! Onze chef-kok bereidt de lekkerste gerechten en jullie hoeven alleen maar te genieten! 


Feest

Een speciale dag als een bruiloft verdient natuurlijk een feestelijke afsluiting! Wij hebben alle ingrediënten in huis voor een spetterend feest. Wat dachten jullie van een groot feest in onze Rôtisserie met de lange bar, stijlvolle muurbank en een prachtige houten vloer die zich perfect leent als dansvloer. Willen jullie het feest openen met een openingsdans? Wij hebben een speciale ingang waarmee jullie een verrassende entree maken! 

Drankjes en borrelhapjes mogen hierbij natuurlijk niet ontbreken. Samen bepalen we de culinaire invulling. Hebben jullie speciale wensen? Wij bespreken graag de mogelijkheden! 

Astrid informeert jullie graag op het gebied van entertainment. Alleen een DJ of onversterkte band is mogelijk. 

 


Vervoer

Er zijn natuurlijk talrijke mogelijkheden om op bijzondere wijze jullie entree te maken bij de Mariënhof. Wat ons klooster uniek maakt is de ligging aan de Singel. Vervoer per boot van en naar onze locatie is dus goed mogelijk.
Om jullie te voorzien van een onbezorgde aankomst bieden wij de service valetparking aan.  

De Mariënhof Amersfoort is goed bereikbaar voor jullie gasten. Op steenworp afstand ligt parkeergarage de Koestraat (vraag naar onze mogelijkheden voor voordelig parkeren), er stoppen diverse buslijnen en er zijn genoeg stallingsmogelijkheden voor fietsen.

 

Foto credits: Karin Bunschoten Fotografie