Officiële trouwlocatie

Onze locatie is een officiële trouwlocatie met kerkkapel. Jullie kunnen hier zowel burgerlijk als kerkelijk trouwen! Dit is uniek voor trouwlocaties in de gemeente Amersfoort.

Een trouwlocatie met karakter

Ons stadsklooster is met haar sprookjesachtige kloostertuinen, romantische binnenplaats en 10 meter hoge trouwzaal een trouwlocatie met karakter. Mariënhof beschikt over vele ruimtes met elk een eigen sfeer en biedt jullie eindeloze mogelijkheden. Met andere woorden, zij is de perfecte locatie waar jullie alle bijzondere momenten op één plek kunnen vieren. Wij hebben alles in huis! Bekijk hier al onze ruimtes. 

Oud en nieuw komen bij ons op bijzondere wijze samen. Direct bij binnenkomst ervaren jullie de sfeer van vroeger en ontdekken jullie de knipogen naar het heden door onze hedendaagse kunstcollectie, moderne techniek en sfeervolle ledverlichting in de Kloostergangen.

 

 

 
Wij hebben een prachtige dag gehad, veel lof voor jullie! Top geregeld! Echt complimenten naar het gehele team, mede door jullie hebben wij een super dag gehad.
— Liesbeth en Laurens

bruiloft-trouwen-huwelijk-trouwlocatie-trouwlocaties-amersfoort-weddingplanner-wedding-utrecht


Haar geschiedenis 

De Mariënhof is maar liefst 500 jaar oud en heeft al vele doelen gediend. Het pand heeft vanaf 1479 dienst gedaan als nonnenklooster en als huisvesting aan Augustijner monniken.
Het grootste gedeelte van haar geschiedenis fungeerde de Mariënhof als burgerweeshuis (van 1611 tot 1932). In die periode werd er een lint- en bombazijn weverij ondergebracht, zodat de weeskinderen een ambacht leerden. 
Tussen de burgerweeshuis periode en haar huidige functie is de Mariënhof ook nog een jeugdherberg en Michelin sterren restaurant geweest. Een uitgebreid overzicht van de geschiedenis is te lezen op de algemene website van de Mariënhof.