Sfeervol trouwen in de winter!

blog++visual+trouwen.jpg

De wintermaanden liggen al even achter ons en ik kijk terug op mooie winterbruiloften mét sneeuw. Ons klooster is prachtig in alle seizoenen! Ondanks dat bij trouwen snel gedacht wordt aan de zomermaanden, kan dit net zo sfeervol of stiekem zelfs sfeervoller zijn in de winter. Ik zie in de afgelopen jaren dat trouwen in de winter steeds populairder is geworden. Dromen jullie ook gelijk weg bij de gedachte aan kaarslicht, vuurkorven en warme dekentjes? Dan is een winterbruiloft zeker het overwegen waard. Willen jullie volgende winter trouwen, dan is het nu een mooi moment om een passende trouwlocatie te zoeken.

Graag neem ik jullie mee in onze ervaring met trouwen in de winter en tips voor een winterbruiloft.

VOORDELEN

  • Geen stress of de bruiloft binnen of buiten plaatsvindt.
  • Minder kans dat jullie gasten op (zomer) vakantie zijn.
  • Voor echte winterliefhebbers: je kan de romantische setting perfect doorvoeren in een winterthema op je bruiloft.
  • De heerlijke gerechten die de winter brengt, kunnen we serveren op jullie bruiloft.
  • En een voordeel van onze locatie is dat jullie altijd een veelzijdige binnenoptie hebben voor de fotoreportage als het weer het niet toe laat om buiten foto’s te maken

DAGINDELING

Er zijn verschillende opties voor de indeling van jullie huwelijksdag. Ik zie dat er in de winterperiode veel huwelijksceremonies in de avond zijn. Het voordeel hier van is dat alle gasten bij de ceremonie én het feest kunnen zijn. Terwijl het buiten donker is, worden alle gasten ontvangen via het verlichte pad in onze Kloostertuinen, waar fakkels en vuurschalen zorgen voor een warm en indrukwekkend ontvangst. Onze ceremoniezaal is prachtig uitgelicht met de glas in lood ramen en met kaarslicht langs het gangpad maken jullie het entree door een uitgelicht pad, hoe romantisch!

De winterperiode staat bekend om lekker binnen te blijven en lange avonden bij de open haard met een goed glas wijn. Na de huwelijksceremonie, taart & toost en gezellige borrel kan jullie grote dag worden afgesloten met een uitgebreid diner. Neem alle tijd om samen met jullie dierbaren te genieten van een onbezorgde avond. Neem plaats aan een mooie lang gedekte tafel in de Tuinkamer waar je uitkijkt op een uitgelichte Binnentuin met vuurkorven. Vervolgens kunnen jullie genieten van bijvoorbeeld een meergangen diner met bijpassende wijnen. Lees hier onder verder over de invulling van het eten en drinken.

_RG87482.jpg

ETEN & DRINKEN 

Bij de winter denken wij aan mooie diners met hert en wild, krachtige rode wijnen, warme chocolademelk met slagroom, glühwein, erwtensoep, chocoladedesserts en nog veel meer! Onze chef-kok bereidt de heerlijkste borrelhappen en gerechten in onze eigen keuken. Wij vinden het belangrijk dat het diner wordt afgestemd op het seizoen, jullie persoonlijke wensen en het thema.
Natuurlijk denken wij ook aan de kinderen. Hoe leuk is het, als zij marshmallows kunnen roosteren in de Binnentuin! Vaak kunnen de volwassenen dat ook waarderen ;).

DECORATIE 

Om jullie zoveel mogelijk te ontzorgen is bij aankomst het klooster al helemaal in de wintersferen. Met kaarslicht, fakkels, vuurschalen, lampjes in de bomen en dekentjes. Natuurlijk is het leuk om dat aan te vullen met decoratie afgestemd op jullie persoonlijke wensen. Ballonnen, bloemen, strikken, lampionnen, tafellopers, menukaarten, naamkaartjes, zoveel mogelijkheden! Wat ik persoonlijk een prachtige bloem vindt in winter is gipskruid. Dit kan verwerkt worden in dinerstukjes, haar van de bruid of zoals hier beneden te zien bij de ringen.

In de winterperiode zijn themakleuren wit, rood, zilver en groen veel gekozen kleuren. Graag denk ik met jullie mee om op een originele manier het (kleur)thema terug te laten komen. Bijvoorbeeld naamkaartjes gebonden aan ‘Christmas crackers’ of een dennentakje, ook tafelconfetti met sterretjes is heel feestelijk.

Wat ik persoonlijk een prachtige bloem vind in de winter is gipskruid.

Zijn jullie benieuwd naar alle mogelijkheden in de winter? Met mijn ervaringen bij de winterbruiloften van de afgelopen jaren adviseer ik graag om jullie bruiloft persoonlijk en sfeervol te maken.

Afsluiting blog.png
 
Winter.jpg
IMG_5434.JPG
IMG_5490.JPG
Anika Schouten