Bruidspaar van Wincoop-Goettsch: De dag van ons leven met een ontspannen sfeer!

blog  visual trouwen.jpg

één locatie, verschillende settings, dé ontspannen bruiloft...

trouwen-bruiloft-huwelijk-amersfoort
bruiloft-huwelijk-trouwen-utrecht-wedding

Astrid de Boer, weddingplanner van de Mariënhof: “Een ontspannen bruiloft zonder gedoe”. Deze vraag werd mij gesteld door bruidspaar Jan Wincoop en Inge Goettsch tijdens hun eerste bezichtiging in de Mariënhof. Voor mij zaten twee dertigers die normaal goed weten wat ze willen, maar niet wisten waar te beginnen met hun eigen bruiloft op 8 september 2018.”

Inge van Wincoop-Goettsch, getrouwd op 8 september 2018 in de Mariënhof: ”Ik wilde gewoon dat iedereen een fijne dag heeft, lekker laid back en zich echt welkom voelt, dat past bij ons’. ‘Het gevoel van een soort uit de hand gelopen tuinfeest.’ Maar goed, een bruiloft plannen was voor de ons de eerste keer en we waren echt zoekende naar hoe we dit in wilden vullen.”

Astrid: “Onder het genot van een kop thee zijn wij elkaar eerst eens wat beter gaan leren kennen’. ‘We hebben alle wensen en ideeën besproken om te achterhalen hoe Jan en Inge hun bruiloft voor zich zien’. ‘Ik kwam snel met het idee om de gehele bruiloft op één locatie te vieren’. ‘Dit brengt rust en geeft minder stress, doordat de gasten zich niet hoeven te verplaatsen naar verschillende locaties’. ‘Alle onderdelen op één locatie vieren is bij ons zeker niet saai’. ‘Dankzij onze twee tuinen, de mooie kapel en het klooster gedeelte kunnen alle onderdelen plaatsvinden in een andere setting, stijl en omgeving.’’

Astrid: “De dag begon met ‘THE FIRST LOOK’”. ‘Altijd een mooi moment, doordat de spanning bij zowel de bruid als bruidegom opgebouwd wordt voor dat ze elkaar zien.’ ‘Jan en Inge kwamen los van elkaar aan bij de Mariënhof met elk hun eigen gezin en ontmoette elkaar bij de vijver voor het klooster.”

Inge: “Ik vond het zo spannend!'“ ‘Ik zag er een klein beetje tegenop.’ ‘Aan het begin was ik ook bang dat we elkaar te veel zouden missen qua tijd op de dag.’ ‘In de planning hebben we hier rekening mee gehouden door de dag op tijd te laten starten. Toen ik Jan zag, wist ik...deze dag kan niet meer stuk.’ ‘Na ‘the first look’ bleven we heerlijk lunchen in de Kloostertuinen en ik wist dat we de hele dag in de Mariënhof zouden blijven. Met de coördinatie van Astrid viel er een last van mij af...laat het ontspannen maar beginnen!”

 
Door alles op één locatie te vieren kregen wij de ontspannen sfeer die wij wensten
— Inge
 
De persoonlijke ceremonie in de kapel maakte onze hele dag
— Inge
wedding-trouwen-bruiloft-utrecht-amersfoort

Inge: “Astrid had het niet heel makkelijk met ons, want we hadden naast een ontspannen bruiloft nog veel meer wensen.’ ‘We wilden een burgerlijk huwelijk in een kerk; wat een flinke uitdaging bleek, omdat niet elke kerk de mogelijkheid heeft om burgerlijk te trouwen.’ ‘Ook wilden we daar een koor bij, wat voor ons heel belangrijk was omdat wij de leden van dit koor persoonlijk kenden. Dat gold ook voor onze families...dus moest het een verrassing blijven.”

Astrid: “Wij hebben een prachtige kapel, de Singelzaal, waar Jan en Inge heel blij van werden.’ ‘Dat kon ik direct aan hun blik aflezen toen wij tijdens onze eerste ontmoeting en rondleiding uitkwamen bij de indrukwekkende Singelzaal.’ ‘Het grote voordeel is dat hier zowel burgerlijk en kerkelijk getrouwd worden.”
’Tijdens de lunch in de Kloostertuinen kon ik het hele koor stiekem door de achterdeur aan de kerkkapel kant naar binnen loodsen.’ ‘In de kapel hadden wij een taart van BUUF in de Serre en thee voor hen neergezet. Vervolgens konden zij ongestoord oefenen en zich verschuilen op het balkon tot de ceremonie zou starten.”

Inge: “De verrassing van het koor was groot voor onze familie en vrienden. Echt geweldig deze persoonlijke noot in onze bruiloft! Super fijn dat we onze gasten hiermee konden verrassen.”

Astrid: “Ik vind persoonlijke onderdelen aan een bruiloft geweldig, niet één bruiloft is hierdoor hetzelfde.’ ‘Een persoonlijke touch kan op zoveel verschillende manieren toegevoegd worden aan een bruiloft. Zoals een eigen invulling geven aan de muziek tijdens de ceremonie. Jan en Inge hebben gekozen voor een koor.’ ‘Andere voorbeelden zijn: binnen lopen op hét nummer waarop jullie elkaar ontmoet hebben of een nummer van jullie lievelingsband waar jullie goede herinneringen aan hebben.’ ‘Live muziek door een bekende… Er zijn zoveel mogelijkheden!”

 
Zelfs onze ceremoniemeester had een relaxte dag
— Inge
wedding-bruiloft-trouwen-amersfoort

Inge: “Onze huwelijksdag liep echt heel voorspoedig en relaxed.’ ‘Na de ceremonie hebben we getoost in de Binnentuin, waarna het programma overging op het diner.’' ‘Wij kozen voor een walking dinner: heerlijke verschillende gerechtjes die rondgelopen werden, dit paste goed bij de informele setting in de tuin.”  

“De regie van de dag werd door Astrid en de partymanagers van de Mariënhof (Imara en Gerardo) gedaan in combinatie met onze ceremoniemeester.’ ‘Mijn angst vooraf om een ceremoniemeester te kiezen - zij hebben toch vaak een stressvolle rol - bleek totaal niet nodig.’ ‘Astrid, Imara en Gerardo hebben zoveel taken op zich genomen dat zelfs onze ceremoniemeester een relaxte dag had.’ ‘Wij kijken terug op een geweldige dag!”

Astrid: “Een ceremoniemeester kiezen voor een bruiloft kan een lastig onderdeel zijn.’ ‘Jullie willen iemand kiezen die jullie goed kent en precies weet wat jullie willen, zodat je dit goed uit handen kan geven.’ ‘Daarnaast is het belangrijk dat de ceremoniemeester ook kan genieten van de dag.’ ‘Ons team neemt zoveel mogelijk taken van de ceremoniemeester over, zodat zij zelf ook alles mee krijgen van de bruiloft en een onbezorgde dag beleven.’ ‘Wij zijn blij dat Jan en Inge terugkijken op een geweldige dag, dat is waar we het voor doen natuurlijk!”

trouwen-bruiloft-huwelijk-amersfoort-utrecht

Foto credits: Walther Siksma

Anika Schouten