Bruidspaar van Wincoop-Goettsch: De dag van ons leven met een ontspannen sfeer!

blog  visual trouwen.jpg

één locatie, verschillende settings, dé ontspannen bruiloft...

trouwen-bruiloft-huwelijk-amersfoort
bruiloft-huwelijk-trouwen-utrecht-wedding

Astrid de Boer, weddingplanner van de Mariënhof: “Een ontspannen bruiloft zonder gedoe”. Deze vraag werd mij gesteld door bruidspaar Jan Wincoop en Inge Goettsch tijdens hun eerste bezichtiging in de Mariënhof. Voor mij zaten twee dertigers die normaal goed weten wat ze willen, maar niet wisten waar te beginnen met hun eigen bruiloft op 8 september 2018.”

Inge van Wincoop-Goettsch, getrouwd op 8 september 2018 in de Mariënhof: ”Ik wilde gewoon dat iedereen een fijne dag heeft, lekker laid back en zich echt welkom voelt, dat past bij ons’. ‘Het gevoel van een soort uit de hand gelopen tuinfeest.’ Maar goed, een bruiloft plannen was voor de ons de eerste keer en we waren echt zoekende naar hoe we dit in wilden vullen.”

Astrid: “Onder het genot van een kop thee zijn wij elkaar eerst eens wat beter gaan leren kennen’. ‘We hebben alle wensen en ideeën besproken om te achterhalen hoe Jan en Inge hun bruiloft voor zich zien’. ‘Ik kwam snel met het idee om de gehele bruiloft op één locatie te vieren’. ‘Dit brengt rust en geeft minder stress, doordat de gasten zich niet hoeven te verplaatsen naar verschillende locaties’. ‘Alle onderdelen op één locatie vieren is bij ons zeker niet saai’. ‘Dankzij onze twee tuinen, de mooie kapel en het klooster gedeelte kunnen alle onderdelen plaatsvinden in een andere setting, stijl en omgeving.’’

Astrid: “De dag begon met ‘THE FIRST LOOK’”. ‘Altijd een mooi moment, doordat de spanning bij zowel de bruid als bruidegom opgebouwd wordt voor dat ze elkaar zien.’ ‘Jan en Inge kwamen los van elkaar aan bij de Mariënhof met elk hun eigen gezin en ontmoette elkaar bij de vijver voor het klooster.”

Inge: “Ik vond het zo spannend!'“ ‘Ik zag er een klein beetje tegenop.’ ‘Aan het begin was ik ook bang dat we elkaar te veel zouden missen qua tijd op de dag.’ ‘In de planning hebben we hier rekening mee gehouden door de dag op tijd te laten starten. Toen ik Jan zag, wist ik...deze dag kan niet meer stuk.’ ‘Na ‘the first look’ bleven we heerlijk lunchen in de Kloostertuinen en ik wist dat we de hele dag in de Mariënhof zouden blijven. Met de coördinatie van Astrid viel er een last van mij af...laat het ontspannen maar beginnen!”

 
Door alles op één locatie te vieren kregen wij de ontspannen sfeer die wij wensten
— Inge
 
De persoonlijke ceremonie in de kapel maakte onze hele dag
— Inge
wedding-trouwen-bruiloft-utrecht-amersfoort

Inge: “Astrid had het niet heel makkelijk met ons, want we hadden naast een ontspannen bruiloft nog veel meer wensen.’ ‘We wilden een burgerlijk huwelijk in een kerk; wat een flinke uitdaging bleek, omdat niet elke kerk de mogelijkheid heeft om burgerlijk te trouwen.’ ‘Ook wilden we daar een koor bij, wat voor ons heel belangrijk was omdat wij de leden van dit koor persoonlijk kenden. Dat gold ook voor onze families...dus moest het een verrassing blijven.”

Astrid: “Wij hebben een prachtige kapel, de Singelzaal, waar Jan en Inge heel blij van werden.’ ‘Dat kon ik direct aan hun blik aflezen toen wij tijdens onze eerste ontmoeting en rondleiding uitkwamen bij de indrukwekkende Singelzaal.’ ‘Het grote voordeel is dat hier zowel burgerlijk en kerkelijk getrouwd worden.”
’Tijdens de lunch in de Kloostertuinen kon ik het hele koor stiekem door de achterdeur aan de kerkkapel kant naar binnen loodsen.’ ‘In de kapel hadden wij een taart van BUUF in de Serre en thee voor hen neergezet. Vervolgens konden zij ongestoord oefenen en zich verschuilen op het balkon tot de ceremonie zou starten.”

Inge: “De verrassing van het koor was groot voor onze familie en vrienden. Echt geweldig deze persoonlijke noot in onze bruiloft! Super fijn dat we onze gasten hiermee konden verrassen.”

Astrid: “Ik vind persoonlijke onderdelen aan een bruiloft geweldig, niet één bruiloft is hierdoor hetzelfde.’ ‘Een persoonlijke touch kan op zoveel verschillende manieren toegevoegd worden aan een bruiloft. Zoals een eigen invulling geven aan de muziek tijdens de ceremonie. Jan en Inge hebben gekozen voor een koor.’ ‘Andere voorbeelden zijn: binnen lopen op hét nummer waarop jullie elkaar ontmoet hebben of een nummer van jullie lievelingsband waar jullie goede herinneringen aan hebben.’ ‘Live muziek door een bekende… Er zijn zoveel mogelijkheden!”

 
Zelfs onze ceremoniemeester had een relaxte dag
— Inge
wedding-bruiloft-trouwen-amersfoort

Inge: “Onze huwelijksdag liep echt heel voorspoedig en relaxed.’ ‘Na de ceremonie hebben we getoost in de Binnentuin, waarna het programma overging op het diner.’' ‘Wij kozen voor een walking dinner: heerlijke verschillende gerechtjes die rondgelopen werden, dit paste goed bij de informele setting in de tuin.”  

“De regie van de dag werd door Astrid en de partymanagers van de Mariënhof (Imara en Gerardo) gedaan in combinatie met onze ceremoniemeester.’ ‘Mijn angst vooraf om een ceremoniemeester te kiezen - zij hebben toch vaak een stressvolle rol - bleek totaal niet nodig.’ ‘Astrid, Imara en Gerardo hebben zoveel taken op zich genomen dat zelfs onze ceremoniemeester een relaxte dag had.’ ‘Wij kijken terug op een geweldige dag!”

Astrid: “Een ceremoniemeester kiezen voor een bruiloft kan een lastig onderdeel zijn.’ ‘Jullie willen iemand kiezen die jullie goed kent en precies weet wat jullie willen, zodat je dit goed uit handen kan geven.’ ‘Daarnaast is het belangrijk dat de ceremoniemeester ook kan genieten van de dag.’ ‘Ons team neemt zoveel mogelijk taken van de ceremoniemeester over, zodat zij zelf ook alles mee krijgen van de bruiloft en een onbezorgde dag beleven.’ ‘Wij zijn blij dat Jan en Inge terugkijken op een geweldige dag, dat is waar we het voor doen natuurlijk!”

trouwen-bruiloft-huwelijk-amersfoort-utrecht

Foto credits: Walther Siksma

Sfeervol trouwen in de winter!

blog++visual+trouwen.jpg

De wintermaanden liggen al even achter ons en ik kijk terug op mooie winterbruiloften mét sneeuw. Ons klooster is prachtig in alle seizoenen! Ondanks dat bij trouwen snel gedacht wordt aan de zomermaanden, kan dit net zo sfeervol of stiekem zelfs sfeervoller zijn in de winter. Ik zie in de afgelopen jaren dat trouwen in de winter steeds populairder is geworden. Dromen jullie ook gelijk weg bij de gedachte aan kaarslicht, vuurkorven en warme dekentjes? Dan is een winterbruiloft zeker het overwegen waard. Willen jullie volgende winter trouwen, dan is het nu een mooi moment om een passende trouwlocatie te zoeken.

Graag neem ik jullie mee in onze ervaring met trouwen in de winter en tips voor een winterbruiloft.

VOORDELEN

  • Geen stress of de bruiloft binnen of buiten plaatsvindt.
  • Minder kans dat jullie gasten op (zomer) vakantie zijn.
  • Voor echte winterliefhebbers: je kan de romantische setting perfect doorvoeren in een winterthema op je bruiloft.
  • De heerlijke gerechten die de winter brengt, kunnen we serveren op jullie bruiloft.
  • En een voordeel van onze locatie is dat jullie altijd een veelzijdige binnenoptie hebben voor de fotoreportage als het weer het niet toe laat om buiten foto’s te maken

DAGINDELING

Er zijn verschillende opties voor de indeling van jullie huwelijksdag. Ik zie dat er in de winterperiode veel huwelijksceremonies in de avond zijn. Het voordeel hier van is dat alle gasten bij de ceremonie én het feest kunnen zijn. Terwijl het buiten donker is, worden alle gasten ontvangen via het verlichte pad in onze Kloostertuinen, waar fakkels en vuurschalen zorgen voor een warm en indrukwekkend ontvangst. Onze ceremoniezaal is prachtig uitgelicht met de glas in lood ramen en met kaarslicht langs het gangpad maken jullie het entree door een uitgelicht pad, hoe romantisch!

De winterperiode staat bekend om lekker binnen te blijven en lange avonden bij de open haard met een goed glas wijn. Na de huwelijksceremonie, taart & toost en gezellige borrel kan jullie grote dag worden afgesloten met een uitgebreid diner. Neem alle tijd om samen met jullie dierbaren te genieten van een onbezorgde avond. Neem plaats aan een mooie lang gedekte tafel in de Tuinkamer waar je uitkijkt op een uitgelichte Binnentuin met vuurkorven. Vervolgens kunnen jullie genieten van bijvoorbeeld een meergangen diner met bijpassende wijnen. Lees hier onder verder over de invulling van het eten en drinken.

_RG87482.jpg

ETEN & DRINKEN 

Bij de winter denken wij aan mooie diners met hert en wild, krachtige rode wijnen, warme chocolademelk met slagroom, glühwein, erwtensoep, chocoladedesserts en nog veel meer! Onze chef-kok bereidt de heerlijkste borrelhappen en gerechten in onze eigen keuken. Wij vinden het belangrijk dat het diner wordt afgestemd op het seizoen, jullie persoonlijke wensen en het thema.
Natuurlijk denken wij ook aan de kinderen. Hoe leuk is het, als zij marshmallows kunnen roosteren in de Binnentuin! Vaak kunnen de volwassenen dat ook waarderen ;).

DECORATIE 

Om jullie zoveel mogelijk te ontzorgen is bij aankomst het klooster al helemaal in de wintersferen. Met kaarslicht, fakkels, vuurschalen, lampjes in de bomen en dekentjes. Natuurlijk is het leuk om dat aan te vullen met decoratie afgestemd op jullie persoonlijke wensen. Ballonnen, bloemen, strikken, lampionnen, tafellopers, menukaarten, naamkaartjes, zoveel mogelijkheden! Wat ik persoonlijk een prachtige bloem vindt in winter is gipskruid. Dit kan verwerkt worden in dinerstukjes, haar van de bruid of zoals hier beneden te zien bij de ringen.

In de winterperiode zijn themakleuren wit, rood, zilver en groen veel gekozen kleuren. Graag denk ik met jullie mee om op een originele manier het (kleur)thema terug te laten komen. Bijvoorbeeld naamkaartjes gebonden aan ‘Christmas crackers’ of een dennentakje, ook tafelconfetti met sterretjes is heel feestelijk.

Wat ik persoonlijk een prachtige bloem vind in de winter is gipskruid.

Zijn jullie benieuwd naar alle mogelijkheden in de winter? Met mijn ervaringen bij de winterbruiloften van de afgelopen jaren adviseer ik graag om jullie bruiloft persoonlijk en sfeervol te maken.

Afsluiting blog.png
 
Winter.jpg
IMG_5434.JPG
IMG_5490.JPG