opentoptrouwlocatie.jpg

Maak kennis met onze trouwlocatie tijdens één van de Open Toptrouwlocatie Routes

Ten huwelijk gevraagd? Van harte gefeliciteerd! Één van de eerste stappen naar een droomhuwelijk is het vinden van een trouwlocatie.

De Open Toptrouwlocatie Route is de ideale dag om op zoek te gaan naar jullie perfecte trouwlocatie. Want natuurlijk verdient het mooiste moment van jullie leven de meest unieke locatie. De Mariënhof, gelegen in hartje Amersfoort, is een eeuwenoud stadsklooster van maar liefst 500 jaar oud en trotse winnaar van de Dutch Wedding Award 'Beste trouwlocatie van Nederland 2016/2017'. Wij ontvangen jullie graag tijdens de route!

Op de eerstvolgende editie op zondag 30 juni nodigen wij de volgende leveranciers uit:
Fotografie: Bente Joy
Bruidstaart: Joey Mercuur
Bloemen: Quino Damen

Dit is een uitgelezen kans om inspiratie op te doen en in contact te komen met professionele leveranciers uit de trouwbranche. Onze locatie toveren wij om in romantische trouwsferen en tijdens deze dag kunnen jullie kennis maken met onze weddingplanner Astrid.

Om 12 uur geeft onze fotograaf Bente Joy een demonstratie met een gestylde shoot. Zij zal wat speciale effecten toevoegen zoals een zogenaamde ‘rookbom’ die voor een prachtig effect op de foto’s zorgt. Zorg dat je erbij bent!

Willen jullie liever samen op een eigen gekozen moment komen om één op één met Astrid de locatiebezichtiging te doen? Dit kan uiteraard! Neem dan gerust contact met ons op.

De zondagen van de Open Toptrouwlocatie Route in 2018: 
Zondag 22 september            van 11.00 – 16.00 uur
Zondag 24 november               van 11.00 – 16.00 uur
Zondag 1 februari 2020     van 11.00 – 16.00 uur
Zondag 19 april 2020     van 11.00 – 16.00 uur

Aanmelden voor de route kan op de website van TopTrouwlocaties.

weddingplanner.jpg

Voor mediaplatform Indebuurt Amersfoort is Astrid geïnterviewd over haar rol als weddingplanner en over trouwen in de Mariënhof. Lees het artikel hieronder of bekijk het op Indebuurt.  


Trouwen in de Mariënhof? Astrid de Boer (24) regelt het voor je. Ze krijgt geen genoeg van al die bruiden en bruidegommen en we snappen wel waarom. Als je zo’n locatie tot je beschikking hebt, kun je eindeloos creatief zijn. En dat zijn ze dan ook bij de Mariënhof. 

“We hebben zelfs de Dutch Wedding Award van de NTBO gewonnen”, vertelt Astrid trots. “We werden op verschillende onderdelen beoordeeld en kregen een mystery visit. Daarnaast gaven we een rondleiding aan de jury, waarin we dezelfde persoonlijke benadering hanteerden als bij onze bruidsparen.” Zo serveerden ze aan de juryleden hun zogenaamde ‘profile dishes’, gerechten die speciaal voor iemand gemaakt worden gebaseerd op bijvoorbeeld het karakter, hobby’s en/of de levensgebeurtenissen van deze persoon. “Dat betekende eerst een gezonde dosis online stalken voordat we dit plan goed konden uitvoeren”, vertelt Astrid lachend.

Eindeloze mogelijkheden

Omdat ieder bruidspaar andere wensen heeft, is het wel zo fijn dat Astrid werkelijk alle kanten op kan met de Mariënhof. “Je kunt je hele bruiloft hier vieren, van het ja-woord tot het feest, van grote tot intieme bruiloften en in alle seizoenen. Ook kerkelijke bruiloften zijn mogelijk, want we hebben een prachtig grote kerkzaal.” En laten we de mooie tuinen niet vergeten, die zijn heel speciaal plekje voor Astrid. “De tuinen zijn in alle seizoenen prachtig. Wat mij erg is bijgebleven, is een bruidspaar dat in de Kloostertuinen wilde trouwen onder een heel mooi bloemenprieel. De weersvoorspellingen zagen er een dag voor de bruiloft echter niet zo goed uit, dus moest ik op het laatste moment een oplossing verzinnen. Wij hebben toen een hele mooie tent geregeld waar ze op hun trouwdag onder zijn getrouwd, in de regen. De lampionnen die ze in de bomen wilden, hebben we in de tent gehangen en ook het prieel kreeg een mooie plek onder het doek. Alles kwam alsnog tot zijn recht. Ik was zo ontzettend blij dat alles alsnog gelukt was, het resultaat mocht er echt zijn.”

 

Maatwerk en aandacht

Astrid is er op de bruiloft van het begin tot het eind bij om je ervan te verzekeren dat alles op rolletjes loopt. Je kunt de Mariënhof tevens helemaal naar wens aankleden en gemakkelijk thema’s doorvoeren. “De ledverlichting in de gang kun je bijvoorbeeld in dezelfde kleur zetten als de themakleur van je bruiloft. En elke ruimte is zo authentiek, dat we iedere sfeer en setting kunnen bieden.” Astrid kan werkelijk alles voor je regelen, van de decoratie tot het entertainment. “Maar als een bruidspaar dat liever zelf wil regelen, kan dat natuurlijk ook. Ik ontzorg waar de behoefte ligt.” Voor het diner ben je op de Mariënhof ook aan het juiste adres. “We hebben een eigen keuken met een uiterst creatieve chef-kok, zodat we perfect rekening kunnen houden met de wensen van het bruidspaar. We koken altijd met seizoensproducten van een goede kwaliteit.” Astrid zit wel op haar plek, in dat prachtige monumentale pand. Wie weet trouw jij er ook binnenkort? De enthousiaste weddingplanner ziet je in ieder geval graag tegemoet.

Wil je even wegdromen bij allemaal prachtige bruidsplaatjes? Check dan ook vooral even het trouwaccount van de Mariënhof op Instagram .

nieuwspagina trouwen.jpg

De Mariënhof is aangesloten bij de Nederlands TrouwBranche organisatie (NTBO). Wij zijn actief binnen deze organisatie om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de trouwbranche, om vakkennis met elkaar uit te wisselen en natuurlijk ons netwerk te vergroten!

NTBO verzorgt een aantal keer per jaar speciale TrouwBranche borrels waarbij ontmoeten, kunnen netwerken en kennis maken met de branche centraal staan. Afgelopen maand vond in de Mariënhof de eerste borrel van 2017 plaats met het thema ‘Dutch Wedding Awards’. Tijdens de presentatie mochten wij als host locatie spreken over het succes van de Mariënhof, onze visie en over het winnen van de Dutch Wedding Award beste Trouwlocatie. 

Na de presentatie lieten wij onze branchegenoten kennismaken met ons nieuwe ‘festivalconcept’. Helaas vanwege het weer echter binnen, maar met onder andere de saladebar, onze befaamde gerookte zalm & spareribs van de Green Egg toch een indoor foodfestival neer kunnen zetten! 

Hieronder een kleine impressie van de middag, fotografie: Linda Bouritius Photography

NTBO_Linda Bouritius Photography_35.jpg
NTBO_Linda Bouritius Photography_25.jpg
NTBO_Linda Bouritius Photography_34.jpg
OVM Fotografie

OVM Fotografie

Gisteravond heeft Mariënhof Amersfoort tijdens de Dutch Wedding Awards de prijs in de wacht gesleept in de categorie ‘Beste Trouwlocatie 2016/2017’. Het stadsklooster van Amersfoort nam dit jaar voor het eerst deel aan de Dutch Wedding Awards en mag zich een jaar lang de beste trouwlocatie van Nederland noemen.

De Dutch Wedding Awards is de Nederlandse vakprijs voor trouwspecialisten en een initiatief van de Nederlandse Trouwbranche Organisatie (NTBO). Het doel van NTBO is het bevorderen van de ontwikkeling, kwaliteit en professionaliteit van de aangesloten bedrijven in de trouwbranche. Na een pittige voorselectie, mysteryvisits en het bezoek van een onafhankelijke vakjury klonk gisteravond het verlossende woord voor de Mariënhof. Het was een finale waarin gerenommeerde toplocaties met een nominatie vertegenwoordigd waren.

Het ontvangen van de award in de categorie beste trouwlocatie betekent veel voor het team, wat nog maar tweeënhalf jaar is gevestigd in de Mariënhof. Astrid de Boer, Weddingplanner: ‘’Wij zijn trots dat wij in de korte tijd dat wij bezig zijn nu al deze waardering hebben gekregen. Het is voor ons het teken dat wij met elkaar op de goede weg zijn. Dat wij na eerste keer deelname al zijn genomineerd en de award in ontvangst mochten nemen, maakt ons dan ook erg enthousiast voor de toekomst!’’ 

De jury roemde de Mariënhof voor het feit dat zij zich onderscheidend durft op te stellen en figuurlijk in de huid van een bruidspaar kruipt. ‘’Het enthousiasme van het gepassioneerde en bevlogen team maakt dat de Mariënhof een parel is voor Nederland en kan als voorbeeld worden gezien van succesvol ondernemen tegen de stroom in. De Mariënhof is meer dan een unieke locatie, het zijn de mensen die er werken die het sprankelende verschil maken’’, aldus de juryvoorzitter.

Proost samen op de liefde tijdens een Valentijnsdiner in de Mariënhof

Op dinsdagavond 14 februari vieren wij samen met jullie de liefste dag van het jaar. Wij verzorgen deze speciale dag een prachtig en verrassend Valentijnsdiner in stadsklooster Mariënhof.

Kom samen onbezorgd genieten op de meest romantische plek van Amersfoort! Onze chef-kok bereidt in het klooster waar fornuizen al eeuwen branden een verassend en culinair vier- gangendiner.
Wij ontvangen jullie Valentijnsavond met een glas bruisende Cava en een amuse. In een romantisch aangeklede setting schuiven jullie vervolgens aan voor het diner.

Het diner is de ideale gelegenheid om na te genieten van jullie bruiloft in de Mariënhof of voorafgaand aan jullie bruiloft te komen proefdineren en kennis te maken met de rest van ons team! 

Kijk hier voor meer informatie en om te reserveren. www.marienhof.nl/valentijn.

 

 

 

 

MARIËNHOF AMERSFOORT GENOMINEERD VOOR DUTCH WEDDING AWARD: ‘BESTE TROUWLOCATIE VAN NEDERLAND 2016/2017’

_RG83108.jpg

Mariënhof Amersfoort behoort tot één van de kanshebbers voor de Dutch Wedding Awards 2016/2017 in de categorie: Trouwlocatie! Op 14 februari 2017, vindt de grote finale plaats in Hilversum en wordt de winnaar bekend gemaakt.

OVER DE DUTCH WEDDING AWARDS
De Dutch Wedding Awards belonen leveranciers uit de trouwbranche die zich met hart en ziel inzetten voor bruidsparen en hun gasten. Het zijn de Nederlandse vakprijzen voor trouwspecialisten. 

De Dutch Wedding Awards is een initiatief van de Nederlandse Trouwbranche Organisatie Organisatie (NTBO). Sinds de eerste editie in 2011, belonen de Dutch Wedding Awards de beste trouwleveranciers die zich met hart en ziel inzetten voor de bruidsparen en hun gasten. 

Alle deelnemers worden in diverse categorieën beoordeeld door een onafhankelijke vakjury. Hierbij wordt niet enkel beoordeeld op het product of de dienst, maar ook op de bedrijfsvoering. De Dutch Wedding Awards worden jaarlijks uitgereikt tijdens een speciale gala avond.

De gehele lijst genomineerden is te vinden op de website van de Dutch Wedding Awards.